Lloguer de places de pàrking, trasters i garatges tancats

Home General Finalitza l’adequació de les muralles i fossat de l’entorn del Baluard de Sant Andreu de la Ciutadella de Roses
Finalitza l’adequació de les muralles i fossat de l’entorn del Baluard de Sant Andreu de la Ciutadella de Roses
0

Finalitza l’adequació de les muralles i fossat de l’entorn del Baluard de Sant Andreu de la Ciutadella de Roses

A la Ciutadella de Roses acaben de finalitzar els treballs d’adequació del Baluard de Sant Andreu i de les muralles i fossat del seu entorn, que han permès recuperar la continuïtat i la visió de la geometria del recinte emmurallat. El projecte ha comptat amb un pressupost de 583.000 €, subvencionat pel programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment.

El projecte d’adequació que acaba de finalitzar ha actuat en els trams de muralla que transcorren entre el Baluard de Sant Jaume i la Porta a Terra de la Ciutadella, amb 240 metres de longitud totals, així com en el Baluard de Sant Andreu. L’actuació suposa la integració arquitectònica i paisatgística d’aquest important espai del conjunt monumental, amb la recuperació de la volumetria original del baluard gràcies a l’aixecament i restitució dels elements destruïts al llarg del temps i amb l’ús dels mateixos criteris materials i cromàtics que els emprats en restauracions prèvies dutes a terme en el recinte

Els treballs han consistit en l’adequació del fossat formant un suau pendent que permetrà, en episodis de pluges, el recorregut de l’aigua del rec existent, en la plantació de llavors per naturalitzar l’espai, així com en el sanejament dels llenços de muralles que s’estenen entre el baluard de Sant Jaume i la Porta de Terra.

Pel que fa al Baluard de Sant Andreu, el projecte ha completat la intervenció duta a terme l’any 2021, en què es consolidà l’estructura i es creà una passera superior per possibilitat les visites públiques. En els darrers mesos, s’han restaurat esquerdes i fissures existents i s’han restituït les plataformes, arcs, contraforts i alineacions exteriors que havien estat destruïts. Per a aquesta restitució s’ha emprat material ceràmic de les mateixes característiques que l’utilitzat en la restauració del Baluard de Sant Jaume, donant així coherència i harmonitzant tot el conjunt.

Amb la finalització d’aquests treballs s’aconsegueix doncs donar continuïtat visual al recinte de la Ciutadella i restituir la geometria muraria que, a causa de les destruccions patides al llarg dels anys, havia quedat desdibuixada. El projecte ha permès també proporcionar les condicions de seguretat òptimes per a les visites públiques al recinte i millorar, gràcies al sanejament i ordenació del fossat, la transició entre el monument i l’activitat ciutadana que es realitza en el seu perímetre.

(0)

guiaderoses

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies. Si continúa navegant esta donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies