Lloguer de places de pàrking, trasters i garatges tancats

Home ROSES URBANISME S’inicia la transformació de l’entorn del cementiri de Roses en una gran àrea d’espais verds connectats
S’inicia la transformació de l’entorn del cementiri de Roses en una gran àrea d’espais verds connectats
0

S’inicia la transformació de l’entorn del cementiri de Roses en una gran àrea d’espais verds connectats

Acaben d’iniciar-se les obres del projecte que convertirà l’entorn dels equipaments fúnebres de la vila (cementiri i tanatori), en una gran zona verda contínua de més de 4.000 m2 que donarà la volta a l’illa completa, mantenint l’olivar existent i potenciant-lo amb plantació de nou arbrat. La creació d’una rambla verda al carrer Pere III i la instal·lació de bancs i zones d’estada per al descans de vianants i veïns, completarà aquesta transformació que compta amb un pressupost de 373.924 €.

El projecte actua en una superfície d’un total de 4.216 m2, que sumen els espais que envolten tant el cementiri municipal com el tanatori, a l’illa formada pels carrers Josep Irla, Pere III, camí del Cementiri i carretera del Mas Oliva. Les obres que s’acaben d’iniciar reordenaran tot aquest espai dotant-lo de tres zones diferenciades segons la seva funció, però combinades de manera harmònica per donar continuïtat a tot el conjunt.

Per una banda, el camí del Cementiri incorporarà una vorera amb murs-bancs, que farà les funcions de passeig i que transcorrerà fins connectar i integrar-se amb l’olivar existent en la confluència amb el carrer Pere III. La zona verda de l’olivar es potenciarà amb la plantació de nou arbrat (til·lers, baladres, lledoner), que, sumat a la trentena d’oliveres existents actualment, crearan un gran parc on també s’instal·laran bancs.

Una altra transformació serà la del carrer Pere III, on es crearà un passeig amb arbrat nou i bancs a mode de rambla, que permetrà una agradable connexió amb la zona esportiva del municipi. Per últim, la vorera que transcorre al llarg del mur del cementiri per la carretera del Mas Oliva, s’eixamplarà per facilitar el pas de vianants i es dotarà d’arbres til·lers i bancs, integrant-la així amb la resta de zones verdes creades.

Es preveu que les obres tinguin una durada de 6 mesos. Com a resultat final, el conjunt d’espais projectats dotaran d’un entorn harmoniós, verd i totalment connectat a tota l’illa, permetent el passeig de vianants i oferint-los espais de descans envoltats de vegetació i arbrat, on s’han tingut en compte aspectes com l’adaptació al clima de la zona, la salubritat de les espècies i un baix consum d’aigua.

(22)

guiaderoses

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies. Si continúa navegant esta donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies