L’Oficina de Català i l’Arxiu Municipal de Roses donen a conèixer la relació entre Roses i el mar
Ahir, dimarts 16 de maig, els alumnes de català i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses van participar en una passejada arran de mar, guiada i comentada per l’arxiver municipal Josep M. Barris. A partir dels elements patrimonials aixecats a la vora de la mar al llarg del temps, els participants van poder conèixer una part del patrimoni local rosinc.
Al llarg de l’activitat es va resseguir un tram del passeig Marítim de Roses, entre la plaça on hi ha l’escultura “Els visitants” i la Riera Ginjolers, al llarg del qual es van localitzar una sèrie d’elements patrimonials que han permès caracteritzar la població. Les explicacions de l’arxiver es van alternar amb lectures de textos dedicats a Roses que van llegir els alumnes del curs Grup de Conversa Elemental. Així, es van llegir fragments d’obres de David Cirici, Àngel Burgas, Ignasi Aragay, Lluís Buscató, Xavier Febrés i Josep Pla, que formen part de l’itinerari literari Roses, el número 23 de la col·lecció d’itineraris literaris autoguiats que edita la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent. D’aquesta manera, els participants han pogut conèixer una mica millor la Roses turística, la marítima, la comercial, la monumental, o la Roses amagada, entre d’altres.
A continuació, a partir de les explicacions d’aquests espais emblemàtics de Roses, els alumnes van omplir un qüestionari relacionat amb tot allò que havien escoltat, d’acord amb el seu nivell de llengua. Aquest qüestionari es revisarà i comentarà posteriorment a l’aula.
(17)