Lloguer de places de pàrking, trasters i garatges tancats

Home CATALUNYA SOCIETAT Diada Nacional de Catalunya #Diada2019
Diada Nacional de Catalunya #Diada2019
0

Diada Nacional de Catalunya #Diada2019

Catalunya celebra l’Onze de Setembre la Diada Nacional en record a la fi de la Guerra de Successió el 1714. Es commemora una derrota en què es van perdre les llibertats seculars.

El Govern i el Parlament celebren la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional conjunt que té com a idea principal la llibertat dels presos polítics i exiliats i la llibertat col·lectiva del poble a qui representen. L’acte gira a l’entorn de la idea de llibertat amb una mirada crítica però amb esperit constructiu.

Actes a Barcelona i a les delegacions

El Govern i el Parlament celebraran la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional conjunt que tindrà com a idea principal la llibertat dels presos polítics i exiliats i la llibertat col·lectiva del poble a qui representen.

Barcelona

Dimarts, 10 de setembre


20.00 hores. Auditori del Parlament. Acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament, en la categoria d’Or, a Carola Rackete i Òscar Camps. Prèviament, el president de la Generalitat, Quim Torra, farà una ofrena floral al Fossar de les Moreres de Barcelona.

20.55 hores aprox. Missatge institucional del president de la Generalitat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que serà retransmès per TV3.

00.00 hores. El president de la Generalitat, Quim Torra, assisteix a l’acte “Llum i llibertat”, en el qual s’il·luminaran 131 agulles del massís de Montserrat, que recordaran els 131 presidents de la Generalitat de Catalunya. [Acte ajornat per pluja] 
 


Dimecres, 11 de setembre


9.00 hores. Ofrena floral del Govern, encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, al monument de Rafael Casanova de Barcelona.

9.05 hores. Ofrena floral de la Mesa del Parlament, encapçalada pel president del Parlament, Roger Torrent, al monument de Rafael Casanova de Barcelona.

De les 10.00 a les 19.00 hores. Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat.

A partir de les 10.00 hores. Jornada de portes obertes al Palau del Parlament.

10.00 hores. Ofrena floral de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en representació del Govern, i del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en representació de la cambra catalana a la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat, a l’església de Sant Baldiri de Llobregat.

22.00 hores aprox. Acte institucional de la Diada: Govern i Parlament celebren conjuntament la Diada amb un acte organitzat pel Govern a la plaça Sant Jaume que portarà per títol “Tornarem”. (Acte que s’havia de celebrar el el dia 10)

Girona

Dimecres, 11 de setembre

9.00 hores. Cementiri de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)

El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, assistirà a l’ofrena floral a la tomba de l’expresident de la Generalitat, Josep Irla.

11.00 hores. Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat a Girona (Gironès)

Acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona, la Diputació i la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona.

Lleida

Dilluns, 9 de setembre

19. 00 hores. Nau central de la Seu Vella de Lleida (Segrià)

Acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya organitzat conjuntament pel Govern de la Generalitat, la Diputació de Lleida i la Paeria. L’acte estarà presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i comptarà amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; i el Paer en cap, Miquel Pueyo.

Les corals de Cambra Absis i Cor Àuria d’Ivars d’Urgell i Tàrrega, interpretaran el Cant del Poble. També s’interpretarà la Cançó de la Barca i Som Catalans. En acabar, es farà la sortida per la porta lateral de la Seu Vella i es baixarà pel Pont Llevadís, on és farà l’ofrena floral al monòlit en memòria dels lleidatans i lleidatanes defensors de les llibertats de Catalunya. L’acte, que també comptarà amb una actuació dels Castellers de Lleida, finalitzarà amb la interpretació de l’Himne Nacional.

Tarragona

Divendres, 6 de setembre

18.00 hores. Jardí de Casa Canals (c. d’en Granada, 11). Tarragona (Tarragonès) 

Acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona. Comptarà amb la participació del president del Parlament, Roger Torrent, que farà la glossa de la Diada. Els parlaments institucionals aniran a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i del delegat del Govern a Tarragona,  Òscar Peris.

Catalunya Central

Dissabte, 7 de setembre

22. 00 hores. Roques del Port Vell. Gironella (Berguedà)

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, assistirà a la representació de “L’11 de Setembre i Gironella”, recreació històrica dels fets de 1714.

Dimarts, 10 de setembre

13.15 hores. Monument de l’Onze de Setembre. Cardona (Bages)

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, participa a l’acte de commemoració de la Diada al monument de l’Onze de Setembre i en l’encesa de la flama de la resistència catalana custodiada per Cardona. Posteriorment, sortida en comitiva cap al castell i ofrena floral al baluard de Sant Llorenç, en memòria dels defensors del castell a la Guerra de Successió.

19.30 hores. Cruïlla de la Rambla Davallades amb el carrer Verdaguer. Vic (Osona)

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, participa a l’ofrena floral davant la placa commemorativa del patriota osonenc Francesc Macià “Bac de Roda”. 

Dimecres, 11 de setembre

11.00 hores. Plaça Onze de Setembre. Manresa (Bages)

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, participa a l’ofrena floral amb la corporació municipal i les entitats.

Terres de l’Ebre

Dilluns, 9 de setembre

19.00 hores. Plaça Gerard Vergés. Tortosa (Baix Ebre)

Acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Comptarà amb un parlament institucional del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i la conferència L’onze de setembre, dels orígens a l’actualitat. L’associacionisme com a fet diferencial català a càrrec de Maria Carme Jiménez Fernández, directora de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). El Cor LaBinota clourà l’acte amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya.

Alt Pirineu i Aran

Dissabte, 7 de setembre

11.00 hores. Ajuntament de la Vall de Boí (pg. Sant Feliu, 43). Barruera (Alta Ribagorça)

Acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte anirà a càrrec de la consellera de Justícia, Ester Capella. També hi assistiran la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, M. José Erta. A les 11.30 hores, es projectarà un mapping de vídeo a l’església de Sant Climent de Taüll. Posteriorment, a les 12.15 hores, es farà una ofrena floral en memòria dels catalans i catalanes de l’Alt Pirineu i Aran defensors de les llibertats de Catalunya.

Madrid

Dijous, 12 de setembre

19.30 hores. Círculo de Bellas Artes de Madrid (c. Alcalá, 42). Madrid

Acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid presidit per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Obrirà l’acte la intervenció del delegat del Govern a Madrid, Gorka Knör. A continuació, el programa inclourà una conferència-glossa a càrrec d’Antoni Bassas, una interpretació musical i el lliurament dels reconeixements Amic del Blanquerna, enguany en la seva tercera edició, que distingeixen aquelles persones que s’han significat amb el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna i les Aules de Català a Madrid.

Delegació del Govern a la UE

Dijous, 12 de setembre

18.30 hores. Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la UE

Per celebrar la Diada Nacional de Catalunya, la Delegació del Govern davant la Unió Europea organitzarà una recepció oficial a Brussel·les en la qual la delegada, Meritxell Serret, oferirà un discurs a tots els assistents.

Delegació del Govern a França

Dimecres, 11 de setembre

19.00 hores. Sala Narcís Bonet, Schola Cantorum (269, rue Saint-Jacques). París (França)

Amb motiu de La Diada, la Delegació del Govern a França ofereix un concert del Quartet Brossa, quartet de corda, que se centrarà en la diversitat cultual catalana, la memòria històrica i l’acollida. Les composicions del repertori serviran per reflexionar sobre les víctimes mortals dels conflictes que es van produir al segle XX, així com sobre les lluites individuals i col·lectives. Durant l’acte, que estarà presidit pel delegat del Govern, Daniel Camós, es retrà homenatge a Narcís Bonet, compositor català que va haver d’exiliar-se a França per expressar lliurement les seves idees i el seu art. L’acte es completarà amb la lectura de poemes de Joan Brossa, recitats en català i francès, amb motiu del centenari del naixement del gran poeta.

Delegació del Govern a Suïssa

Dijous, 12 de setembre

18.30 hores. Seu de la Delegació (Rue de la Cité, 1). Ginebra (Suïssa)

La Delegació de Suïssa celebrarà la Diada d’aquest any a la nova seu de la institució. Es tracta del primer acte públic en aquest nou emplaçament. Hi participarà el delegat, Manuel Manonelles.

Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda

Dimecres, 11 de setembre

18.00 hores. Sala Nash Room de l’Institute of Directors (116 Pall Mall, SW1Y 5ED). Londres (Regne Unit).

El delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén, oferirà una recepció institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Delegació del Govern a Alemanya

Dimecres, 11 de setembre

18.30 hores. FAZ Atrium (Berlin)

La Delegació del Govern a Alemanya organitza una recepció institucional a Berlin per commemorar la Diada de Catalunya. L’acte serà presidit per la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, que adreçarà unes paraules als assistents. A continuació, el quartet de corda Quartet Gerhard tocarà una selecció de música catalana. Posteriorment, la colla castellera de Berlin aixecarà un castell. Per finalitzar, s’oferirà un tast de gastronomia catalana, vins i cava.  Durant l’esdeveniment, es repartirà un programa de mà amb informació sobre la Diada, l’himne català, els castellers i el grup de música.

Delegació del Govern a Europa Central

Dimecres, 11 de setembre

18.00 hores. ViennaBallhaus (Berggasse 5, 1090). Viena (Àustria)

La Delegació del Govern a Europa Central celebrarà la Diada amb una recepció institucional que serà també la presentació de la nova seu del Govern. Presidida per la delegada, Krystyna Schreiber, hi assistiran  la comunitat catalana, el cos diplomàtic i personalitats del país, així com representants sectorials i empresarials. La delegació oferirà un càtering de tapes catalanes amb vins catalans i un concert a càrrec d’Andrea Motis & Quartett.

Dijous, 12 de setembre

18.00 hores. Palau Zichy (Ventúrska 9). Bratislava (Eslovàquia)

A Bratislava, la Delegació del Govern també oferirà una recepció a la comunitat catalana, el cos diplomàtic i personalitats del país i empreses, així com catalans i amants de la cultura catalana de la República Txeca. A l’inici de l’acte es farà una roda de premsa per presentar la delegació. La celebració es tancarà amb el concert d’Andrea Motis & Quartett.

Delegació del Govern a Itàlia

Dimarts, 10 de setembre

19.30 hores. Jardins de Villa Mosca. L’Alguer (Sardenya)

La Delegació del Govern a Itàlia començarà la celebració de la Diada a l’Alguer, amb el recital poètic i musical “Emparaulant la vida”, a càrrec de Silvia Bel, que comptarà amb l’acompanyament musical de Juan Manuel Galeas & Company.

Dimecres, 11 de setembre

19.30 hores. Església de San Lorenzo degli Speziali in Miranda. Roma (Itàlia)

El delegat del Govern, Luca Bellizzi, presidirà la recepció amb motiu de la Diada. L’acte comptarà amb el recital poètic i musical “Emparaulant la vida” de Silvia Bel i Juan Manuel Galeas & Company.

Delegació del Govern als Països Nòrdics

Dimecres, 11 de setembre

18.00 hores. Museu de la Mediterrània (Fredsgatan 2). Estocolm (Suècia)

Amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, la Delegació del Govern als Països Nòrdics organitza un Diàleg històrico-cultural a l’entorn de l’obra de Jaume Cabré. L’acte serà presidit per la delegada del Govern, Francesca Guardiola, i comptarà amb la participació de l’escriptor i historiador Henrik Berggren, i de la periodista de televisió Stina L. Dabrowski, que conversaran sobre l’obra Les Veus de Pamano, recentment traduïda al suec. L’obra està inspirada en la Catalunya de la postguerra civil.

Delegació del Govern a Portugal

Dimecres, 11 de setembre

19.00 hores. Livraria Ferin (R. Nova do Almada 72). Lisboa (Portugal)

La Delegació del Govern a Portugal, amb la col·laboració del Casal Català de Lisboa, organitza l’acte institucional de la Diada. Presidit pel delegat del Govern, Rui Álvaro Serra da Costa Reis, l’acte consistirà en una lectura de textos i poemes catalans i en el visionat d’un vídeo sobre la Diada. La celebració es clourà amb un concert.


(135)

guiaderoses
POTSER T'INTERESSA

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies. Si continúa navegant esta donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies