Estudis postobligatoris
Es continuarà impartint com a matèries comunes Filosofia, Història de la Filosofia i Ciències per al Món Contemporani.
L’oferta d’estudis postobligatoris per al curs 2016-17 disposa de 221.610 places finançades amb fons públics que suposen 7.275 places més que el curs anterior. 87.780 places corresponen a batxillerat, 69.330 a estudis de grau mitjà i 64.500 a grau superior.
Els alumnes que obtinguin el títol de graduat en ESO, podran escollir entre 83.770 places d’estudis de batxillerat, de cicles formatius de grau mitjà, de cicles formatius de grau superior i de tècnics esportius. Els que no es graduïn, disposaran de 4.010 places en Programes de Formació i Inserció (PFI), i un total de 1.020 places en els cursos d’accés directe als cicles formatius de grau mitjà (CAM) .
Novetats en batxillerat
Pel que fa als estudis de batxillerat, Ensenyament continuarà oferint la modalitat d’arts i les seves dues vies -arts plàstiques i arts escèniques- i continuarà impartint com a matèries comunes Filosofia, Història de la Filosofia i Ciències per al Món Contemporani. També es mantindran els requisits d’admissió actuals per a l’accés a la Universitat pels alumnes que obtinguin el títol de batxillerat el curs 2016-17, amb la mateixa estructura de les PAU.
Hi ha 3 centres que oferiran per primer cop els estudis de batxillerat: l’Institut Can Roca a Terrassa, l’Institut de Santa Coloma de Cervelló, que de fet s’implanta per primer cop al municipi, i Institut La Talaia a Calafell, en què s’implantarà el batxillerat artístic, que no es podia cursar a la zona.
Als 43 centres que imparteixen el batxibac -doble titulació de batxiller i diploma de baccalauréat-, se’ls sumaran 11 centres més de cara al curs 2016-2017.
Més flexibilitat a l’FP
El Departament flexibilitzarà el model d’FP amb una oferta formativa i possibilitats d’adaptació a les necessitats del mercat laboral. Per exemple, es podran obtenir 2 titulacions en 3 cursos en 97 centres educatius amb 21 combinacions de cicles formatius.
(79)