L’Ajuntament de Castelló d’Empúries commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones
Les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat.
Aquest any, des del Departament de Benestar Social, es posa en marxa la campanya “Fartes de Violències Masclistes” que pretén ajudar a visibilitzar les diferents cares que pot adoptar la violència masclista. Volem pensar que com a societat hem avançat en prendre consciència d’aquesta xacra, però considerem que encara ens costa detectar la magnitud d’aquesta violència en totes les seves formes.
Aquesta campanya va adreçada a alumnes de secundària, amb la intenció d’ajudar a les persones joves a identificar i aturar la violència masclista en totes les seves manifestacions.
És per això que el divendres 25 de novembre a partir de dos quarts de dotze al pati del Palau dels Comtes, es farà la lectura del manifest institucional amb un acte obert a tothom i, tot seguit, a la sala municipal, s’ha organitzat una jornada adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO dels dos centres educatius del municipi amb la col·laboració de la Cia. i el Col·lectiu El Paller i l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, del cos dels Mossos d’Esquadra.
La Cia i el col·lectiu El Paller presentarà BARAYE per les dones, un espectacle que pretén conscienciar sobre la forta repressió de les dones a l’Iran. Per la seva banda, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, del cos de Mossos d’Esquadra, farà una dinàmica/presentació sobre els diferents tipus de violència masclista amb la finalitat de detectar-la i prevenir-la.
També s’ha editat una llibreta per a tot l’alumnat de secundària que inclou l’eslògan de la campanya i unes frases que conviden a la reflexió entorn de diferents manifestacions de violència. Tanmateix, s’ha fet arribar al professorat dels instituts una carta amb una breu documentació sobre els tipus de violència perquè es puguin treballar aquests continguts a les diferents tutories. En total es repartiran unes mil llibretes entre ESO, batxillerat, cicles formatius i Plans de Transició al Treball.
Paral·lelament es farà extensiva la campanya a tota la població mitjançant les Xarxes Socials de l’Ajuntament, i també a les cartelleres i Mupis, que es troben distribuïts per tot el municipi.
Anna Massot, regidora de Benestar Social i Famílies, ha volgut destacar la importància de dirigir la campanya a un públic jove que es troba en un moment de la seva vida molt determinant per actuar i prendre decisions en contra la violència masclista “hem volgut posar el focus amb la identificació dels diferents tipus de violència que es porten a terme, donant eines i recursos als joves i a les joves per tal reconèixer aquelles actituds masclistes que sovint encara no s’identifiquen com a tal”.
(18)