Home ROSES URBANISME Nou espai públic al Mas Oliva amb zona verda, jocs i àrea d’aparcament
Nou espai públic al Mas Oliva amb zona verda, jocs i àrea d’aparcament
0

Nou espai públic al Mas Oliva amb zona verda, jocs i àrea d’aparcament

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte per a la creació d’un nou espai públic en el terreny existent en la confluència dels carrers Amsterdam, Viena i Luxemburg, a l’urbanització del Mas Oliva.

La nova plaça projectada oferirà un nou espai de trobada, joc i descans per als veïns de la zona, incorporarà un espai per a estacionaments i renovarà el serveis per millorar l’eficàcia en el subministrament i recollida d’aigües i l’eficiència energètica de l’enllumenat.

L’àmbit disposa d’una superfície total de 4.015 m2 i ha estat pensat com una nova plaça pública, dotada d’espais de lleure i de joc, amb pavimentació nova i la incorporació del mobiliari urbà, jardineria i enllumenat necessaris. S’habilitarà també una zona d’aparcament. El projecte resoldrà l’actual deteriorament dels paviments i voreres d’aquest espai, i d’aquell arbrat -principalment pins- que provoca l’aixecament de vorades pel creixement d’arrels.

El nou espai públic s’ha dissenyat per donar resposta a dues funcions i estarà format per dues zones: la de plaça-parc i la d’aparcament de vehicles. La zona destinada a plaça és la més gran i disposarà d’una superfície superior als 3.000 m2. Acollirà les zones de joc -una infantil i una altra per a adults amb taules de ping-pong-, el passeig, l’espai d’ombra i un espai de pícnic amb taules i cadires.

La jardineria jugarà un paper important, mantenint els pins existents en bon estat i apostant per una vegetació amb espècies ja utilitzades al municipi amb bons resultats i mínims consums hídrics. Es plantaran oliveres, que mantindran la imatge de la urbanització, til·lers alineats a la zona de passeig, moreres a l’espai d’ombra, perers i lledoners a l’espai de la font, i arbres de l’amor i plantes enfiladores a l’estació transformadora existent per crear un mur verd, a més de plantes arbustives tipus romaní, lavanda, camamilla… en tot l’àmbit.

Tots aquests espais s’interrelacionaran a través de diferents plataformes que s’adaptaran al desnivell del terreny. El paviment serà majoritàriament de sauló i sauló compactat per a les zones de pas peatonal, combinat també amb terrasses de gespa.

Pel que fa a la zona d’aparcament de vehicles, que tindrà el seu accés pel carrer Viena, a la part més baixa de la plaça, es distribuirà a partir d’una calçada central asfaltada i d’uns aparcaments a banda i banda amb 15 places d’estacionament, que també donarà accés als vehicles i persones de les propietats privades existents.

Les tasques d’instal·lació de xarxa de reg, de recollida d’aigües pluvials i la renovació de l’enllumenat amb nous punts de llum, completaran la urbanització i milloraran l’eficiència d’aquests serveis. El pressupost total amb què comptarà aquest projecte de propera licitació, és de 399.000 €.

(35)

COMENTARIS

Comentaris

guiaderoses







POTSER T'INTERESSA

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies. Si continúa navegant esta donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies