El Fòrum Ciutadà escull els projectes finalistes del Pressupost Participatiu 2025
La sessió es va dur a terme a l’auditori del Centre de Serveis Puigmal i de la dinàmica participativa en van sorgir 12 propostes finalistes.
El passat dimarts 28 de gener va tenir lloc el Fòrum Ciutadà de Priorització del Pressupost Participatiu 2025, la penúltima fase prèvia a la votació final. En la sessió, celebrada a l’auditori del Centre de Serveis Puigmal i amb la participació d’una vintena de persones, es van escollir entre les 99 propostes vàlides i a través d’uns exercicis de caire participatiu i deliberatiu, 12 projectes finalistes. Aquestes, juntament amb les 6 propostes finalistes sorgides del Taller participatiu de propostes del passat 24 de setembre, formaran el llistat complet de 18 projectes que se sotmetran a votació popular el proper mes de març.
L’alcaldessa Anna Massot va obrir l’acte i presentar la jornada, tot agraint i posant en valor la feina i implicació dels assistents en aquesta nova convocatòria del Fòrum. Massot, va expressar la importància ‘dels treballs en el Fòrum per seleccionar part dels projectes finalistes’ i va constatar ‘el compromís de la població amb aquest projecte que ja passa per la seva setena edició i és més viu que mai gràcies a la participació dels veïns i veïnes’.
Ara, un cop celebrat el Fòrum Ciutadà de Priorització, la comissió tècnica farà la valoració del cost aproximat de les 18 propostes finalistes, i en la darrera fase se sotmetran a votació ciutadana durant el mes de març, dates a determinar i que es comunicaran pròximament. En la votació, per determinar les propostes guanyadores, hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica habilitats totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys.
Les 18 propostes finalistes són les següents:
1. Rehabilitació del Centro (2a Fase).
2. Embellir la façana exterior de l’edifici del Centre de Serveis Puigmal, pintant-la, incorporant un mural o executant altres actuacions.
3. Instal·lació de fanals -amb opció de càrrega amb energia solar- que il·luminin els passos de vianants del municipi per augmentar-ne la seguretat.
4. Remodelació de la plaça Catalunya.
5. Renovació de l’edifici de l’Espai Jove.
6. Millorar les pistes poliesportives (il·luminació, superfície, pintura, mobiliari, etc.)
7. Plantar arbres al municipi.
8. Fer un espai lúdic per a gossos perquè puguin córrer i jugar sense estar lligats.
9. Millorar, a l’entrada d’Empuriabrava, la senyalització per captar l’atenció dels turistes (i dels periodistes) que van a Cadaqués i Roses sense poder imaginar que són al costat de la marina més gran d’Europa i la segona del món, etc.
10. Habilitar pistes de pàdel al municipi.
11. Reparar l’asfaltat dels accessos al pont del carrer Llobregat, sobretot en direcció a Salins-Muga, ja que el ferm està malmès.
12. Acabar l’espai polivalent de la plaça de les Palmeres, incloent-hi el tancament dels laterals de la coberta. (2a fase)
13. Arreglar les voreres al voltant de l’encreuament de l’av. Marinada amb Fages de Climent.
14. Crear una xarxa de camins tant de bici com per caminar pels corriols i camins que envolten Castelló; connectats entre ells, amb zones de pícnic, senyalitzant-los i creant un mapa que es pugui oferir tant als veïns com des de l’Oficina de Turisme.
15. Arreglar i adequar el parc infantil de la urbanització de Castelló Nou, com també la pista de futbol i bàsquet. Tancar adequadament el perímetre de la pista amb tanques.
16. Col·locar bancs amb suport de braços i esquena per a la gent gran al passeig de la Platja.
17. Millorar l’accessibilitat del cementiri municipal. Actualment, el terra del cementiri és de grava, fet que dificulta la mobilitat de les persones que utilitzen cadires de rodes, caminadors o alguns cotxets de nadó. Es proposa eixamplar les voreres o crear una passarel·la amb l’objectiu de facilitar l’accés a tothom.
18. Habilitar una vorera al carrer Falconera/Migjorn; del pont fins al càmping.
(8)