Lloguer de places de pàrking, trasters i garatges tancats

Home CATALUNYA POLÍTICA La creació d’un nou estat del benestar, una economia al servei de les persones i les bones pràctiques a les institucions, eixos del Pla de Govern
La creació d’un nou estat del benestar, una economia al servei de les persones i les bones pràctiques a les institucions, eixos del Pla de Govern
0

La creació d’un nou estat del benestar, una economia al servei de les persones i les bones pràctiques a les institucions, eixos del Pla de Govern

El full de ruta del Govern per a la propera legislatura incorporarà les línies d’actuació plasmades en el programa electoral de Junts pel Sí per a les eleccions del 27 de setembre passat i el pla de xoc acordat entre els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP.El Govern assumeix en el seu full de ruta per a la propera legislatura que el progrés social va indestriablement lligat a l’exercici de la plena sobirania del poble català.

full de ruta del GovernEl Govern reclama de nou el traspàs total de Rodalies davant “l’autèntica acumulació de despropòsits” per part d’ADIF i del Ministeri de Foment.

El Govern ha aprovat iniciar l’elaboració del Pla de Govern i dels plans departamentals per a l’XI legislatura, que seguiran els objectius prioritaris detallats pel president Puigdemont durant el debat d’investidura del passat 10 de gener de 2016 al Parlament. El nou Pla de Govern, que ha de guiar l’acció governamental aquesta legislatura, prioritzarà les línies d’actuació plasmades en el programa electoral de Junts pel Sí per a les eleccions del 27 de setembre passat i el pla de xoc acordat entre els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP. La voluntat del Govern és que el document estigui finalitzat i operatiu abans de dos mesos.

Aquest full de ruta del Govern per a la propera legislatura presenta una “singularitat” respecte als anteriors, segons ha destacat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiu: “l’assumpció” que el progrés social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania van “indestriablement lligats” a l’exercici de la “plena sobirania del poble català” i a “disposar de les eines” que té qualsevol estat democràtic per exercir-la.

L’acció política del Govern en relació amb el procés nacional estarà al servei de l’enfortiment de l’estat del benestar, ja que la principal raó per caminar cap a l’estat propi és avançar cap a un país més just i equitatiu, consolidar una recuperació econòmica al servei de la creació d’ocupació estable i de qualitat i reforçar els valors democràtics, amb un alt nivell de transparència i participació.

D’acord amb això, els eixos d’actuació que inspiraran el Pla de Govern són els següents:

· Un país més just: garantir i crear un nou estat del benestar per a tothom.
· Un país amb més i millor feina: per impulsar una economia al servei de les persones.
· Un país amb bones pràctiques per tal de consolidar unes institucions al servei de la ciutadania.

Més enllà de ser un element de planificació, el document també vol aprofundir encara més en el decurs d’aquesta legislatura en la transparència i en la rendició de comptes com a normes de relació del Govern de la Generalitat amb la ciutadania.

L’acord aprovat avui inclou també autoritzar el Departament de la Presidència a dictar les instruccions necessàries per tal de procedir en el termini més breu possible a la l’elaboració del Pla de Govern.

El Govern reclama de nou el traspàs total de Rodalies davant “l’autèntica acumulació de despropòsits” per part d’ADIF i del Ministeri de Foment

El Govern també ha tractat en la seva reunió els incidents “molt greus” que una vegada més s’han produït en el servei de trens de Rodalies operat per Renfe i que aquest matí han afectat uns cent mil usuaris.

La portaveu Munté ha lamentat “moltíssim” els perjudicis que estan patint els ciutadans i ha expressat el malestar del Govern davant una “autèntica acumulació de despropòsits” en la gestió d’ADIF i del Ministeri de Foment. “Estem davant un problema crònic en el servei”, ha denunciat Munté, que també ha criticat la manca d’explicacions pertinents per part del responsable de la infraestructura.

“Estem convençuts que hi ha maneres de gestió diferents i que aquestes incidències no són irresolubles”, ha afirmat Munté. En aquest sentit, la portaveu ha recordat que a Catalunya hi ha “altres operadors” que no tenen aquests problemes i ha assegurat que el Govern continuarà “bel·ligerant” en la defensa del traspàs de la totalitat de servei. “Si des del Govern de l’estat no són capaços de gestionar adequadament el servei, no defugirem la nostra responsabilitat”, ha afirmat Munté.

El Govern estableix que totes les actuacions del PUOSC 2008-2012 hauran de finalitzar el 31 de desembre de 2016

El Govern ha establert el 31 de desembre de 2016 com a data límit per finalitzar totes les actuacions del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-2012. Així, totes les obres adjudicades que no s’hagin pogut finalitzar en termini podran ser executades fins a aquesta data. El decret aprovat avui també estipula que la justificació de la finalització de les actuacions subvencionades es podrà realitzar fins al 31 de març de 2017.

Amb aquesta modificació, el Govern pretén donar més marge a les administracions locals que han hagut de demorar l’execució d’obres arran de diversos problemes que les han afectat els darrers anys, com per exemple dificultats de finançament, canvis de destinació dels projectes i canvis en els equips de Govern o en les empreses encarregades de l’execució de l’actuació.

El PUOSC és un instrument de cooperació econòmica per a la realització de les obres i serveis de competència municipal. La seva funció és coordinar tots els esforços de les diverses administracions de Catalunya per emmarcar la cooperació econòmica entre administracions adreçada a crear noves infraestructures i nous equipaments als municipis, amb la finalitat última de millorar la qualitat de vida de la població catalana.

El Govern recorre contra el decret estatal que limita la capacitat del cos d’infermeria per a la indicació i prescripció col·laborativa

El Govern ha presentat, a través del Departament de Salut, un recurs contenciós administratiu contra el Reial decret estatal 954/2015, de 23 d’octubre, que regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris per part dels infermers i infermeres de Catalunya. L’esmentat Reial decret, tant per raons procedimentals com de contingut, incorre en infraccions normatives determinants de nul·litat.

Amb aquest recurs davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem, Salut entén que aquesta normativa estatal limita la capacitat d’indicació i prescripció per part d’aquest cos professional, i per això demana la suspensió cautelar, en concret, de dos dels seus articles: el 2.2 i el 3.2.

En aquest sentit, Salut s’oposa que hagi de ser necessària una acreditació per exercir la indicació autònoma de medicaments per part d’aquest cos professional, així com tampoc comparteix la manera com aquest Reial Decret regula la prescripció col·laborativa, tot i reconèixer el paper clau que té el metge en aquesta qüestió.

El conseller de Salut, Antoni Comín, que es va reunir divendres passat amb representants del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per tal d’abordar la situació, va reiterar el suport a aquest col·lectiu professional pel paper imprescindible i central que té en el model sanitari català i va comunicar un paquet de mesures per resoldre amb celeritat la situació d’inseguretat jurídica en què es troba.

En aquest sentit, el Govern té la voluntat ferma de disposar, com més aviat millor, d’un decret propi català que reguli la indicació autònoma i la prescripció col·laborativa de medicaments. Amb aquest objectiu, es recull el procés de diàleg iniciat fa mesos entre el Departament de Salut, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i altres representants d’aquest cos professional per fer realitat una normativa pròpia que servirà per protegir-lo i per eliminar qualsevol ambigüitat sobre el seu marc d’actuació. El decret català comptarà amb tota la cobertura jurídica necessària.

El Govern també celebra els contactes que s’estan mantenint al respecte entre el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i espera la convocatòria urgent del Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud per poder exposar les seves queixes davant del Ministeri de Sanitat en la tramitació del Reial decret.

El Govern sol·licita un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries previ a la interposició d’un conflicte de competències en relació amb els crèdits de carboni

El Govern ha aprovat sol·licitar al Consell de Garanties Estatutàries un dictamen previ a la interposició d’un conflicte de competències en relació a l’adquisició de crèdits de carboni a càrrec del Fons de Carboni, dins del Pla d’Impuls al Medi Ambient en el sector de l’empresa, l’anomenat PIMA Empresa, per a la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle.

Segons el Govern, en la regulació establerta per a l’aplicació del sistema d’ajudes en relació amb el pla PIMA Empresa d’impuls al medi ambient en el sector empresarial no es respecta l’ordre competencial vigent en matèria de medi ambient, ja que l’Estat estableix un sistema de gestió directa centralitzada en el qual es reserva l’exercici de totes les funcions executives. Amb això evita la distribució territorialitzada dels fons, pressupostats en 5 milions d’euros, entre les comunitats autònomes.

El Govern considera que en la regulació establerta en el RD 1007/2015, pel qual es regula l’adquisició dels Fons de Carboni per a una Economia Sostenible es margina novament les comunitats autònomes de les funcions executives que els correspon en matèria de medi ambient.

El Govern ja va interposar recurs d’inconstitucionalitat l’any 2012 contra alguns dels preceptes que regulen el procediment general del Fons de Carboni, per entendre que no es respectaven les competències de la Generalitat al reservar a instàncies estatals la realització de funcions executives.

Finalment, el Govern ha aprovat avui els nomenaments següents:

Departament de la Presidència

· Jordi Puigneró i Ferrer, secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació

Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda

· Anna Tarrach i Colls, directora general de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya

· Marta Espasa i Queralt, directora general de Tributs i Joc de la Generalitat de Catalunya

Departament de Salut

· Pilar Magrinyà i Rull, directora general de Planificació en Salut

· Neus Rams i Pla, directora general d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

· Teresa Masjuan i Mateu, directora general d’Agricultura i Ramaderia

(45)

guiaderoses
POTSER T'INTERESSA

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies. Si continúa navegant esta donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies