Home ROSES URBANISME Nova plaça pública i reurbanització dels carrers Llotja, Pescadors i Cap Norfeu de Roses
Nova plaça pública i reurbanització dels carrers Llotja, Pescadors i Cap Norfeu de Roses
0

Nova plaça pública i reurbanització dels carrers Llotja, Pescadors i Cap Norfeu de Roses

L’Ajuntament de Roses ha aprovat inicialment el projecte d’ordenació i millora dels espais existents entre els carrers la Llotja, Pescadors i Cap Norfeu de Roses, que suposarà la reconversió del solar existent com a plaça i jardí urbà, així com la millora de l’accessibilitat per als vianants i la reordenació del trànsit rodat en tot l’àmbit.

L’actuació inclou la finca adquirida recentment per l’Ajuntament al carrer de la Llotja per destinar-la a espai públic, fet que ha permès plantejar conjuntament la reordenació de tot l’espai comprés pel carrers de la Llotja fins a l’avinguda de Rhode, del Cap Nofeu fins al carrer de Francesc Macià, i un tram del carrer Pescadors.

L’àmbit comprèn una superfície total de 2.400 m2, que inclourà la nova zona verda d’ús públic, amb nova pavimentació, enllumenat i mobiliari urbà. Es modificaran també les xarxes de serveis, soterrant les línies aèries de telefonia i de baixa tensió, i es projectarà una xarxa de sanejament de recollida d’aigües de pluja per al futur. L’enllumenat existent se substituirà per noves lluminàries de baix consum per evitar la contaminació lumínica.

Es tracta d’una zona residencial i comercial, on predominen edificis d’habitatge plurifamiliar. L’actuació respondrà doncs a la reurbanització i harmonització d’aquests carrers amb els adjacents i amb les necessitats pròpies de la zona, reduint l’actual predomini de vehicles i ampliant les voreres, actualment insuficients. Tot i mantenir-se el trànsit rodat als tres carrers, dos d’ells augmentaran el seu caràcter peatonalitzat, gràcies a la col·locació d’un paviment uniforme de formigó igual al que s’emprarà a la nova plaça.

Tant el carrer de La llotja com el del Cap Norfeu eixamplaran les voreres, donant així continuïtat al trànsit de vianants provinent de l’àrea peatonal i comercial dels carrers Sant Sebastià i adjacents. En el cas del carrer de la Llotja la vorera adjacent a la plaça arribarà a tenir 6 metres. Pel que fa a les places d’aparcament, aquestes es reordenaran, mantenint també una àrea de càrrega i descàrrega per a servir als locals comercials.

L’actuació finalitzarà amb la plantació de nou arbrat, la col·locació de pilones, bancs, papereres, aparcabicicletes, jocs infantils i llums LED. Pel que fa al tractament de la paret mitgera existent davant la plaça, es projecta com un mur de formigó pensat com a suport d’una composició tipus graffiti o art urbà. El pressupost assignat a aquest projecte és de 312.051,25 € (21% IVA inclòs).

(72)

COMENTARIS

Comentaris

guiaderoses







POTSER T'INTERESSA

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies. Si continúa navegant esta donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies