Home ACTIVITATS ALT EMPORDA 46è Festival de Música de Cadaqués
46è Festival de Música de Cadaqués

46è Festival de Música de Cadaqués

cadaquesDel 4 al 15 d’Agost de 2017 a Cadaqués

 

 

 

 

PROGRAMACIÓ:

Dissabte 5 d’agost a les 22 h a la Sala L’Amistat: JOAN MIQUEL OLIVER

JMO_webSegona part de la trilogia que uneix al fundador, compositor i guitarrista d’Antònia Font amb el pintor Albert Pinya, Atlantis segueix la línea estilística però en versió corregida i augmentada. Obre el ventall de l’anti-folk a l’electro, del funk a la rumba, del pop pur a tot el que es pugui imaginar. Una veritable antítesi respecte al so de Pegasus que, a nivell gràfic, substitueix el blau i el verd per colors complementaris com el taronja i el rosa.

Amb la col·laboració de Toni Toledo (bateria) i Toni Pastor (mescles), Joan Miquel Oliver ha escrit, enregistrat i produït un disc que, temàticament, també és un contrapunt a Pegasus i el seu recorregut per l’illa de Mallorca. Amb tres blocs de quatre cançons, el repertori d’Atlantis apunta a un mateix concepte: les persones. Un entramat conceptual que arrenca amb Nins a Tobogans, evocació de la infància més primitiva i pre-cognitiva de l’autor. De la mà d’aquest somni, entrem en un altre més gran per on desfilen Agricultors ingràvids, herois de civilitzacions perdudes i, és clar, homes i dones estupefactes davant la seva pròpia forma de vida.

Individu i societat, una relació de la que sorgeixen meravelles com Posidònia, Disseny de producte i també Rumba del temps, single d’avançament i veritable lliçó de física en sintonia amb aquesta línea festiva d’un autor que, al llarg del anys, ens ha regalat Alegria, Patxanga o Holidays, entre tants d’altres. Un pas més capa l’optimització d’una veu que ha estat classificada dins de la categoria de “agradable i relaxada” i una nova prova que Joan Miquel Oliver pot fer una cançó d’alt contingut poètic amb una material que passa sovint desapercebut.

Preu: 16€ A / 20€ T / VENDA D’ENTRADES

Diumenge 6 d’agost a les 22 h a l’Església de Santa Maria: VIVALDI. Quatre Estacions

Valvi_webLes Quatre Estacions del venecià Antonio Vivaldi és una producció pròpia del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) centrada en una de les obres més populars del repertori barroc, que va servir per inaugurar la seva sisena edició. La col·lecció dels quatre concerts per a violí, cordes i continu, que Vivaldi va escriure cap al 1723, forma part d’una col·lecció de dotze concerts, publicats com a op. 8, amb el títol general Il Cimento dell’armonia e dell’inventione. El fet de ser un dels títols més coneguts de la història de la música, amb dotzenes de lectures de referència acumulades al llarg del temps, invita a buscar coses noves a dir, noves formes de presentar aquesta música. El FeMAP va optar per encarregar la producció al violinista lleidatà Joan Espina, que s’envoltà d’un potent planter d’instrumentistes especialitzats en la interpretació amb criteris històrics que tenen o han tingut alguna relació amb els territoris FeMAP: Lleida, Mollerussa, Andorra, Berga, Cervera, etc. Un compromís inequívoc amb els músics del país, una voluntat decidida de treballar des del territori per al territori i una demostració del talent no sempre reconegut dels nostres músics.

Preu: 16€ A / 20€ T / VENDA D’ENTRADES

Divendres 11 d’agost a les 22 h a Sa Conca: GREGORY PORTER

PorterwebGregory Porter (Los Ángeles 1971) va guanyar el Grammy al millor vocal de jazz per l’àlbum Liquid Spirit. Nascut a Los Angeles i resident a Brooklyn, ha fet del món la seva llar musical. És un artista convidat freqüentment per la “Jazz Lincoln Center Jazz Orchestra”, i també manté una residència a la “Smoke Jazz” de Nova York.

Gregory Porter s’ha convertit en un dels grans referents del Jazz Vocal d’aquesta dècada. Els seus treballs Water (2010), Be Good (2012) y Liquid Spirit (2013) el van fer saltar a l’èlit.

Liquid Spirt va aconseguir un éxit comercial rarament freqüent en els álbums de jazz, va aconseguir arribar al Top 10 l’any 2015 i esdevenir el disc més escoltat en “streaming” de tots els temps. Va vendre més de d’un milió de còpies a tot el món, convertint Porter en la veu més especial del moment dins l’escena del jazz. Fins i tot el seu remix – Liquid Spirit Claptone Remix- sonà a l’illa d’Eivissa, sent una de les cançons de l’estiu, trascendint gèneres i connectant amb tot tipus de públic.

L’any 2016 va editar el seu quart disc Take Me To The Alley. És el seu treball més esperat després de l’esmentat i sensacional Liquit Spirit.

Preus: 60€ – 55€ – 50€ – 45€ / VENDA D’ENTRADES

Diumenge 13 d’agost a les 22h a Sa Conca: PASSANELLES’20 – ORQUESTRA DE CADAQUÉS i ALTRES

PasanellesWebOrquestra de Cadaqués, Polifònica de Puig-Reig, Cors Cadaqués Canta i Combo Passanelles.

Direcció: Francesc Llongueres.

Passanella: Pedra de pissarra, plana i arrodonida que trobem on els dits dels Pirineus toquen la Mediterrània, preferentment en el massís del Cap de Creus i, més concretament, en el terme de Cadaqués.

És un fet quotidià arribar a la platja, agafar una passanella i intentar fer-la lliscar sobre l’aigua.

Al 1995 l’arquitecte Toni Gironés idea un projecte que transforma els llançaments de passanelles en registres sonors. Sobre la superfície de l’aigua del mar es disposen sèries de boies com si fossin carrils de natació. Aquestes formen una retícula de 40x40m, de divisions desiguals 10×4 i 8x5m, que produei­xen 10 canalitzacions individuals amb l’horitzó com a referència infinita. Tot seguit i de manera imaginària, se sobreposa un pentagrama establint la relació amb la música com a registre acústic, de manera que la distància de la pedra determina el to de la nota i el nú­mero de bots el temps. El sumatori de les diferents sèries de llançaments va configurant una melodia, de les infinites que pot arribar a disposar l’atzar.

D’aquesta manera a una pràctica centenària tan arrelada a Cadaqués, se li dóna dimensió col·lectiva des de fa uns vint anys, convocant als cadaquesencs i visitants a fer series de llançaments anuals per a obtenir els registres sonors, possibilitant que les gairebé mil notes musicals obtingudes entre 1996 i 2015, resul­tat de les passanelles llançades per les gairebé mil persones, siguin transformades en registres acústics que s’han interpretat cada any a la mateixa platja al llarg de les tretze edicions celebrades fins als 2016, cercant el període de “ses minves” en circumstàncies microcli­màtiques diverses i en indrets diferents.

A mitjans de l’any 2014, i de cara al 20è aniversari de la llançada de passanelles al 2016, Toni Gironès li proposa a Francesc Llongueres (músic, compositor i director d’orquestra molt arrelat a Cadaqués), coordinar la transformació dels diferents registres acústics anuals en peces musicals, i unificar-los.

Així doncs, s’encarrega a diferents músics vinculats a Cadaqués, la composició d’una obra musical, agafant com a base cadascun dels 14 registres obtinguts en el llançament de les passanelles.

La Sinfosuite Passanelles ‘20, és el resultat de la compilació de les diferents obres que en ordre cronològic, el Francesc Llongueres estructura i enllaça mitjançant uns interludis corals provinents del més pro­fund cançoner de Cadaqués. El resultat final, amb la inclusió de totes les passanelles registrades, s’interpretarà a Sa Conca el proper 13 d’Agost, amb la participació de l’Orquestra de Cadaqués, la Polifònica de Puig-Reig, els cors de Cadaqués Canta i el Combo Passanelles format per aquest concert.

Preu: Des de 12€ / VENDA D’ENTRADES

Dilluns 14 d’agost a les 22h a Sa Conca: SOPA DE CABRA

SopawebEl 2017 serà el darrer any de gira i d’activitat dels Sopa de Cabra després de la gira 321 del 2015 i de la gira de Cercles, i abans d’una aturada per començar plantejar un nou treball.

En aquesta gira, els gironins presentaran un nou espectacle de grans èxits i actuaran a espais i festivals que per motius d’aforament o d’agenda no havien pogut visitar ni al 2015 ni al 2016.

Aquesta etapa de Sopa de Cabra haurà tingut un gran recorregut en aquests tres anys de durada. L’expectació va ser màxima, quan la banda va aparèixer per sorpresa al terrat de la Oficina de Turisme de Girona, davant de prop de 8.000 persones per anunciar el seu retorn. Més de 15.000 persones en tres concerts van fer que al 2015 Sopa fossin el grup més venedor d’entrades cantant en català en una gira que comptava amb una producció escènica comparable a les gires dels artistes internacionals i que poques vegades es pot veure en un grup cantant en català . El seu nou disc després de més de deu anys sense publicar noves cançons, ha estat un dels discs en català més venuts de l’any. La gira de presentació els ha dut a actuar a una vintena de poblacions, venent més de 30.000 entrades i esdevenint novament el grup més venedor d’entrades per segon any consecutiu. El 2016 també ha servit per celebrar els 30 anys de la banda dalt dels escenaris amb una gira que els ha dut per primera vegada a Londres, els ha tornat a Madrid després de 20 anys.

Preus: 40€ – 35€ – 30€ – 30€ / VENDA D’ENTRADES

Dimarts 15 d’agost a les 22h a Sa Conca: ROSARIO

RosarioWebRosario Flores no necessita presentació. La filla petita d’Antonio González El Pescaílla i Lola Flores, germana de Lolita i d’Antonio Flores, té prou art en els seus gens com per convertir en màgic tot el que toca.

Àgil i temperamental, incombustible força de la natura que deixa empremta en cadascuna de les seves empremtes, torna amb la seva macro banda comandada per Fernando Illán; estendard de la rumba com gairebé ningú i capaç de donar el to flamenc al pop, al rock, el soul, el funky, el blues, la bossa nova o velles balades que sonen a noves en la seva veu. Rosario és nervi, energia, feeling felí i tot el que la fa única en la seva espècie. En gairebé les dues hores que dura el concert, amb nous i vells èxits, amb aromes de soul, r&b i arrels flamenques, farà aixecar la platea i demostrarà que, tot i el pas del temps, segueix emocionant i contagiant el seu duende amb una posada en escena explosiva.

Preus: 60€ – 55€ – 50€ – 45€ / VENDA D’ENTRADES

(14)

COMENTARIS

Comentaris

guiaderosesPOTSER T'INTERESSA

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies. Si continúa navegant esta donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies